Kwartaaloverzicht Q1 2021 en nieuwsbrief 18 april 2021

Beste zelfbeleggers,

Met deze nieuwsbrief geven we ook een kwartaaloverzicht mee voor onze portfolio. Je kan dit overzicht lezen door naar deze link te gaan.

In het geval de voorgaande link niet werkt, is hier het volledige adres: https://www.biotechinvest.be/wp-content/uploads/2021/04/2021-Q1-kwartaaloverzicht.pdf

De laatste tijd zien we op de beurs heel wat nervositeit en winstnemingen na een aantal sterke stijgingen. Dit gegeven is voor ons niet belangrijk. Wij investeren in een bedrijf dat nog geen echt bedrijf is. Het is namelijk een project dat een bedrijf wil en zal worden van zodra er een product is. Zolang we blijven geloven in dit potentieel, houden we onze posities aan. De prijzen worden uitgedeeld aan de meet en dit kan nog heel wat tijd en geduld vragen.

Nieuws:

  • Mithra meldde zeer goed nieuws vrijdag. De FDA heeft goedkeuring gegeven voor de lancering van hun anticonceptiepil Estelle op de Amerikaanse markt. In de eerste helft van 2021 zal dit nog op de markt komen onder de naam Nextstellis. Hierdoor ontvangt Mithra ook een mijlpaalbetaling van 9.2 miljoen euro en ontvangt het 85.5 miljoen aandelen van hun partner Mayne Pharma. Het aandeel reageerde natuurlijk zeer positief en ging 10% hoger. (Persbericht)

Orders

  • Deze week waren een er geen nieuwe orders.