Nieuwsbrief 12 februari 2022

Beste zelfbeleggers,

Hieronder vindt u onze laatste nieuwsbrief. 

Nieuws:

  • Mithra heeft een kredietlijn van €100 miljoen geopend bij Goldman Sachs die loopt over twee jaar. Het geld zou gebruikt worden om Donesta naar de Amerikaanse markt te brengen (Persbericht)
  • Biocartis gaat samenwerken met Ophiomics om de leverkankertest HepatoPredict te commercialiseren. De test kijkt naar genexpressies om te bepalen welke personen het meeste baat hebben bij levertransplantatie. Primaire leverkanker is de 6de meest voorkomende en de 3de meest dodelijke kanker (Persbericht)
  • UniQure heeft een eerste patiënt gedoseerd in de fase 1b/2 studie van AMT-130, een mogelijke éénmalig gentherapie behandeling tegen Huntington’s disease. Deze studie dient om de veiligheid, proof-of-concept en verschillende doseringen te onderzoeken (Persbericht)
  • Idorsia heeft de resultaten van 2021 bekend gemaakt. Daridorexant (Quviviq) kreeg goedkeuring in de US en wacht op goedkeuring in Europa en Japan. Clazosentan (Pivlaz) kreeg ook goedkeuring in Japan. Er zitten ook nog verschillende producten in de pijplijn, waaronder een aantal in fase 3. Idorsia begint dus meer om te schakelen naar een commerciële organisatie en ze verwachten tegen 2025 een omzet te halen van meer dan CHF 1 miljard (Persbericht)

Orders:

  • Geen nieuwe orders