Nieuwsbrief 12 september 2021

Beste zelfbeleggers,

Hieronder vindt u het nieuws van de voorbije week.

Nieuws:

  • ProQR gaat een samenwerking aan met Eli Lilly voor de ontwikkeling van oligonucleotiden tegen 5 targets. ProQR ontvangt hiervoor een eerste $50 miljoen. Daarnaast kan er nog tot $1.25 miljard aan milestones en royalties gehaald worden (Persbericht)
  • Eind deze week kondigde Inventiva de start aan van de fase III (NATiV3) klinische studie voor evaluatie van het middel lanifibranor ter behandeling van  NASH (niet-alcoholische levervetting en levercirrose).  Gedurende de 72 weken lopende klinische studie zullen in een eerste fase ~900 patiënten, en in een tweede stadium ~2.000 patiënten behandeld worden.  Topline resultaten voor de eerste fase worden verwacht in H2’24. Indien succesvol is Inventiva van plan om een versnelde goedkeuring te verkrijgen in de VS en een voorwaardelijke goedkeuring in de EU (Persbericht)
  • Het Franse Hybrigenics heeft toenadering gezocht tot Bone Therapeutics voor een eventuele fusie. Bone Therapeutics heeft enkel in de pers gereageerd met de boodschap dat de raad van bestuur het voorstel onderzoekt alvorens eventuele gesprekken op te starten (Persbericht)
  • Nanobiotix heeft financiële resultaten voor de eerste helft van 2021 bekend gemaakt. De huidige hoeveelheid cash volstaat tot Q1 2023 (Persbericht

Orders:

  • Deze week waren er geen nieuwe orders.