Nieuwsbrief 13 juni 2021

Beste zelfbeleggers,

Veel leesplezier met onze laatste nieuwsbrief. 

Nieuws:

  • Na een recente sterke stijging, daalde Hookipa Pharma maandag en dinsdag telkens met +- 20%. Het is duidelijk dat de markt ontgoocheld is over de gepubliceerde resultaten, mogelijks op basis van niet-realistische verwachtingen. In dergelijke omstandigheden kunnen shorters en computergestuurde handel een overdreven beeld genereren. In feite gaat het hier over een partieel resultaat, dat geen fouten vertoont. Het vertrouwen is dat het potentieel van Hookipa bevestigd zal worden bij de  bekendmaking van verdere resultaten. De gespecialiseerde analisten behouden ook hun vertrouwen. Van de 7 die het bedrijf opvolgen zijn er 4 met een opbouw advies en 3 bevelen kopen aan. Het gemiddelde koersdoel ligt op $22.86, een upside van 127% op de slotkoers van afgelopen donderdag.

We mogen niet vergeten dat het hier gaat over een jong bedrijf in een vrij vroeg stadium, maar dat wel een zeer beloftevolle technologie bevat; vandaar ook de hoge analistenverwachtingen. Voor BFIC is dit een 1 sterbedrijf wat zijn gewicht in de portefeuille sterk beperkt. Geduld zal zeker nog nodig zijn maar we zien geen reden om eruit te stappen binnen onze lange termijn beleggingsstrategie.

  • Argenx kende een zeldzame tegenslag deze week (Snelbericht). De koers reageerde hier slechts kortstondig op en is daarnaast maar liefst 25% gestegen deze week.

Orders:

  • Deze week waren er geen nieuwe orders.