Nieuwsbrief 16 januari 2021 en terugblik 2020

Beste zelfbeleggers,

Nu het nieuwe jaar gestart is, kunnen we ook even terugblikken op de prestatie van onze portefeuille in 2020. In tegenstelling tot de jaren ervoor, waar we telkens beter deden dan bijvoorbeeld BB biotech, was 2020 een minder goed jaar voor onze portefeuille (-3%). We deden het wel nog altijd beter dan de Bel20 (-8%).

Dit mindere jaar toont het belang aan van een lange beleggingshorizon. Sinds de start van onze portefeuille in april 2016 halen we een winst van 154% en daarmee doen we het over deze periode nog altijd vele malen beter dan de Bel20 (+9%) of BB Biotech (+59%). Vergeleken met S&P Biotech doen we het even goed (+165%).  

We hebben onze portefeuille verschillende malen aangepast dit jaar. Onze blik ging ook verder dan enkel de Benelux, waarbij we onder andere de beloftevolle bedrijven Hookipa Pharma (Oostenrijk), Idorsia (Zwitserland) en Abivax (Frankrijk) toegevoegd hebben.

We blijven gemotiveerd om even hard verder te werken en te pogen in 2021 een mooi rendement te realiseren op onze portefeuille. Hiermee kunnen we blijven aantonen dat het mogelijk is op een verantwoorde manier te beleggen in biotech. Dit geeft op termijn een meerwaarde voor de belegger en voor de maatschappij.

Nieuws

  • Idorsia heeft een NDA (New Drug Application) ingediend bij de Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond FDA voor hun slaapmiddel Daridoxant. Na het compileren van de data bleek dat er geen bijwerkingen zijn en in tegenstelling tot andere slaapmiddelen op de markt wel een normale dagactiviteit toelaat. Idorsia heeft nog vele andere veelbelovende middelen in een mooi gevulde pijplijn (Persbericht)
  • DBV heeft het goede nieuws ontvangen omtrent hun pleister tegen pindanotenallergie. Voor de FDA is het niet nodig dat een fase 3 studie te overdoen om de adhesie en veiligheid te bewijzen (Snelbericht)
  • Biocartis meldde positieve commerciële resultaten voor 2020. Het klopte de jaarprognoses voor het aantal geïnstalleerde zaklabo’s (+335 toestellen), de groei van het aantal verkochte cartridges (+31%) en de cashpositie (124 miljoen euro). De volledige jaarresultaten zullen eind februari volgen (Persbericht)
  • Bone Therapeutics heeft een eerste patiënt behandeld in zijn fase 2b studie van het middel Allob voor de behandeling van ingewikkelde scheenbeenfracturen. De eerste resultaten worden verwacht in de tweede helft van 2022 (Persbericht)
  • Gilead behoudt een belang van 25% in Galapagos (Persbericht)

Orders

  • Er zijn geen openstaande orders