Nieuwsbrief 19 september 2021

Beste zelfbeleggers,

Hieronder vindt u het nieuws van de voorbije week.

Nieuws:

  • Mithra brengt Estelle, hun anticonceptiepil, op de markt in Canada en Rusland. Samen met de US en Europa bereikt het zo 80% van de globale contraseptiva markt (Persbericht 1, Persbericht 2)
  • Acacia Pharma gaat een studie opstarten om Byfavo, een anesthesiemiddel voor korte chirurgische ingrepen, uit te breiden naar minderjarigen. De studie zal 100 minderjarigen omvatten en 9 tot 12 maanden duren (Persbericht)
  • De commissie voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik (CHMP, een deel van het Europees Geneesmiddelenagentschap) heeft een positief advies uitgebracht voor Jyseleca (filgotinib) van Galapagos voor de behandeling van volwassenen met matige tot ernstige actieve colitis ulcerosa “die een onvoldoende respons hebben gehad op, een verloren respons hebben gehad op, of intolerant waren voor een conventionele therapie of een biologisch middel”. Later dit jaar wordt een definitief besluit van de Europese Commissie verwacht (Persbericht)
  • Innate Pharma is een van de bedrijven op onze opvolglijst. Het is gevestigd in Marseille en genoteerd op de beurs in Parijs. Innate Pharma meldde deze week dat één van hun partners, AstraZeneca, positieve fase 2 resultaten had bereikt voor de behandeling van niet-verwijderbaar stadion III niet-kleincellig longcarcinoom  (NSCLC). De combinatie van monalizumab (ontwikkeld door Innate) met Imfinzi (ontwikkeld door AstraZeneca) geeft een duidelijk verbeterde overleving en een objectieve respons snelheid in vergelijking met Imfizi alleen. Er wordt nu een fase III studie voorbereid. Dit nieuws zag de koers van Innate Pharma SA stijgen met maar liefst 50%. We volgen dit verder op voor een eventuele opname in onze portefeuille (Persbericht)

Orders:

  • Deze week waren er geen nieuwe orders.