Nieuwsbrief 20 juni 2021

Beste zelfbeleggers,

Veel leesplezier met onze laatste nieuwsbrief. 

Deze week kunnen we ook de Trends podcast aanraden met Jan De Kerpel, één van de biotechspecialisten in West-Europa. Het gesprek gaat onder andere over de verschillende fases van medicijnontwikkeling en hoe je als belegger een biotechbedrijf kan beoordelen. De podcast vind je hier.

Nieuws:

  • Mithra meldt dat het voldoende kandidaten (zowel mannelijke als vrouwelijke patiënten met covid-19 infectie) heeft om mee te werken aan de 2de fase van klinische studies met zijn kandidaat-coronabehandeling. Het betreft estetrol, een natuurlijk oestrogeen dat tijdens de zwangerschap door de foetus wordt geproduceerd. De eerste resultaten worden in augustus verwacht (Persbericht)
  • Er is een nieuwe speler in het veld van de producenten van covid-19 vaccins. Het Amerikaanse Novavax heeft deze week zeer goede resultaten bekend gemaakt. Het vaccin geeft meer dan 90% bescherming tegen covid-19 en varianten bij meer dan 30.000 geteste personen in de USA en Mexico. Dit had een invloed op de koers van de verschillende andere producenten. De koers van Biontech, ons driesterren aandeel, daalde eveneens in reactie hierop, maar is in de loop van de week weer hersteld.

Orders:

  • Deze week waren er geen nieuwe orders.