Nieuwsbrief 23 januari 2022

Beste zelfbeleggers,

Hieronder vindt u onze laatste nieuwsbrief. 

Nieuws:

  • Galapagos kreeg toestemming van de autoriteiten in de UK om Jyseleca (filgotinib 200 mg tabletten) op de markt te brengen als nieuwe behandeling voor colitis ulcerosa (Persbericht)
  • Argenx mag Vyvgart ook op de markt brengen in Japan. Vyvgart kreeg in december reeds toelating om in de US op de markt te komen ter behandeling van myasthenia gravis (Persbericht)
  • Het Zwitsers bedrijf Idorsia bracht nieuws over twee van de vele middelen die zij ontwikkelen. Het eerste betreft het slaapmiddel Quviviq (daridorexant) waarvan wij in het Snelbericht van 10/01 reeds rapporteerden dat de FDA de toelating tot commercialisatie heeft gegeven. Het huidig bericht meldt dat over de gunstige werking van het middel gepubliceerd werd in het belangrijk medisch tijdschrift ‘The Lancet Neurology’. Het tweede bericht betreft het middel Pivlaz (Clazosentan) dat ontwikkeld  werd om cerebrale vasospasmen en gerelateerde cerebrale infarcten te helpen voorkomen. Het middel werd door de Japanse PMDA (Pharmaceutical and Medical Devices Agency) goedgekeurd voor gebruik, na een uitgebreide Fase III studie. Reeds 200 patiënten, verspreid over de hele wereld, werden met Pivlaz behandeld (Persbericht 1, Persbericht 2)

Orders:

  • Geen nieuwe orders