Nieuwsbrief 27 februari 2022

Beste zelfbeleggers,

Hieronder vindt u onze laatste nieuwsbrief. 

Nieuws:

  • Idorsia, waarvan we in de Nieuwsbrief van 12/02 meldden dat het zijn jaarrekening 2021 heeft bekendgemaakt, meldt nauwelijks 2 weken later dat het ‘Committee for Medical Products for Human Use’ (CHMP) een positief advies heeft geformuleerd betreffende het slaapmiddel QUVIVIQ (daridorexant). Dit advies is mede gebaseerd op een publicatie rond de effecten van het middel in het vaktijdschrift The Lancet Neurology.  Er  werd een dosis-afhankelijke studie uitgevoerd bij meer dan 1850 personen met slaapproblemen. Niet alleen het slaapgedrag werd opgevolgd, maar ook de mogelijke effecten op de dagactiviteit erna, en die blijken onbestaande, op lichte hoofdpijn in 5% van de gevallen na. Dit gunstig advies van het CMPH effent de weg naar goedkeuring van QUIVIVIQ door de Europese Commissie, wat  binnen een tweetal maanden verwacht wordt. QUIVIVIQ werd reeds eerder goedgekeurd door de FDA (zie Nieuwsbrief 15/01/2022).
  • 3 bedrijven hebben financiële resultaten gepubliceerd. Voor een volledige update over onderzoeksresultaten etc kan u doorklikken naar de persberichten.
    • Galapagos rapporteerde een kaspositie van €4.7 miljard en een cash burn van €560 miljoen. Galapagos heeft dus nog meer dan voldoende cash om jaren verder te kunnen en nieuwe medicijnen te lanceren (Persbericht)
    • Biocartis meldde een verdere groei van geïnstalleerde Idylla’s en van verkochte cartridges. Daardoor stegen de gerelateerde inkomsten met 27%. De totale bedrijfsinkomsten lagen wel iets lager vergeleken met het vorige jaar (Persbericht)
    • De kaspositie van Uniqure lag op $556 miljoen vergeleken met $245 miljoen het jaar ervoor. Dankzij deze forse stijging heeft Uniqure nu voldoende geld om nog zeker 2 jaar verder te kunnen aan de huidige burn rate (Persbericht)

Orders:

  • Geen nieuwe orders