Nieuwsbrief 28 maart 2021

Beste zelfbeleggers,

Veel leesplezier met onze laatste nieuwsbrief. Deze week is Biontech aan onze portfolio toegevoegd, meer info leest u onderaan.

Nieuws

  • Idorsia heeft op 26 maart aangekondigd dat EMA (European Medicines Agency) een positieve aanbeveling heeft geformuleerd om het product posenimod (Commerciële naam ‘Ponvory’) te kunnen commercialiseren. Het product wordt aangemaakt door Actelion, het bedrijf waaruit Idorsia destijds is ontstaan en een afdeling  van de Janssen Pharmaceutical Companies. Het positief advies geeft aan Idorsia het recht om 8% van de nettoverkoop van Ponvory te ontvangen. Het product zal worden toegediend aan volwassen patiënten met hervallende vormen van multiple sclerose (Persbericht).
  • Mithra heeft ook een positieve aanbeveling gekregen van EMA voor een nieuw gecombineerd anticonceptivum dat estetrol bevat. Vanaf dat de Europese commissie goedkeuring zou verlenen, kan het product op de markt komen eind Q2 2021 (Persbericht).

Orders

Biontech werd deze week aan onze portfolio toegevoegd als 3-sterren bedrijf, de aankoop gebeurde aan een koers van $ 107.8 (Snelbericht). Om plaats te maken voor Biontech hebben we Biocartis verschoven naar 2-sterren bedrijf. Dit had geen impact op onze positie in Biocartis (Snelbericht).