Nieuwsbrief 30 mei 2021

Beste zelfbeleggers,

Veel leesplezier met onze laatste nieuwsbrief. 

Nieuws:

  • UniQure kondigt aan dat er positieve aanbeveling is om verder te gaan met de fase 1/2 studie voor de behandeling van Huntington’s disease. Data van verschillende tijdstippen toonde aan dat de behandeling veilig is en UniQure gaat nu verder in de studie met hogere dosering (Persbericht)
  • Inventiva versterkt zijn positie in de wedloop naar een eerste werkend medicijn voor de behandeling van Nash. Volgens KBC securities noteren beleggers in Inventiva best dat de fase 2b-studie van NGM Bio’s Aldafermin mislukte in F2/F3 NASH. Hoewel Inventiva daardoor een concurrent verliest in de race naar een middel tegen leverziekte NASH en zo de indrukwekkende fase IIb-resultaten van Lanifibranor opnieuw in de verf worden gezet, illustreert het ook de complexiteit van de ontwikkeling van NASH-medicijnen. Het gaat maar goed, tot het niet goed gaat. Het algemene sentiment in deze sector blijft daarom matig, maar het “Kopen”- advies en 25 euro koersdoel van KBC  en 9 van de 10 volgende analisten blijven niettemin behouden (Bolero)
  • De EU heeft Ponvory van Idorsia goedgekeurd voor de behandeling van volwassenen met terugkerende vorm van multiple sclerose (Persbericht)
  • Bone Therapeutics heeft nog cash om verder te gaan tot november 2021. Het moet dus op zoek naar nieuwe financiering. In Q3 worden ook nieuwe resultaten verwacht  van de JTA-004 fase 3 studie (Persbericht)

Orders:

  • Deze week waren er geen nieuwe orders.