Nieuwsbrief 30 oktober 2021

Beste zelfbeleggers,

Hieronder vindt u het nieuws van de voorbije week.

Nieuws:

  • Argenx wil efgartigimod inzetten tegen 15 verschillende ziektes en zal hiervoor nieuwe ontwikkelingsprogramma’s opzetten. Tegen 17 december valt de beslissing van de FDA over de inzet van efgartigimod tegen myasthenia gravis (Persbericht, De Tijd)
  • DBV Technologies rapporteerde financiële resultaten en gaf ook een regulatoire update. DBV moest vorig jaar extra studies opzetten omtrent Viaskin Peanut, de pleister tegen pindanotenallergie. De FDA wil nu extra data van deze studies onderzoeken wat een verdere vertraging van het programma tot gevolg heeft. Daardoor verloor het aandeel redelijk wat terrein deze week (Persbericht)
  • Idorsia, het Zwitsers bedrijf dat inzet op de strijd tegen meerdere ziekten (zie o.m. de Nieuwsbrieven van 14/03, 23/03, 4/07 en 17/10/2021), kondigde op 27/10 aan dat het een tweede schijf, ditmaal ten bedrage van 110 miljoen CHF, zal ontvangen van Cilag Holding, om te zetten in 9.6 miljoen Idorsia shares. Daarmee zal Cilag 5.7% van Idorsia’s aandelenkapitaal bezitten. Van de totale lening van 580 miljoen CHF die op 15/06/2017, met een looptijd van 10 jaar, werd voorzien heeft Idorsia nog 375 miljoen te verwachten. De steun aan Idorsia middels de tweede schijf van de lening bevestigt het vertrouwen van de Holding in de verdere R & D ontwikkelen van Idorsia (Persbericht)

Orders:

  • Deze week waren er geen nieuwe orders.