Nieuwsbrief 4 juli 2021

Beste zelfbeleggers,

Veel leesplezier met onze laatste nieuwsbrief. 

Nieuws:

  • Idorsia kondigde op 28 juni aan dat het een fase III studie start met Selatogrel. Het product is bedoeld om door personen die symptomen van een acute hartaanval (AMI in het engels) gewaar worden, subcutaan te worden geïnjecteerd teneinde een infarct met partieel verlies aan hartfunctie te voorkomen, en alle kansen voor verdere behandeling met gunstige afloop open te houden. Het feit dat deze injectie eigenhandig kan/moet gebeuren, is zeker als innovatief te bestempelen. De studie heeft dan ook de gepaste naam van SOS-AMI meegekregen. Ze zal op 250 plaatsen in 30 landen worden uitgerold en betrekt ongeveer 14000 patiënten. In december 2020 heeft de FDA voor het gebruik van Selatogrel reeds ingestemd met een ‘fast track’-programma zodat de studie zo snel mogelijk van start kan gaan. Idorsia heeft nog minstens 8 andere producten onder studie ter behandeling van allerlei andere ziekten, zoals reeds vroeger in een Nieuwsbrief vermeld (Persbericht)
  • Acacia Pharma meldde dat de verkoop van Byfavo en Barhemsys vlot verloopt. Byfavo, een verdovingsmiddel voor korte procedures (<30 minuten), werd door 47 Amerikaanse ziekenhuizen aan het formularium toegevoegd. Barhemsys, tegen post-operatieve misselijkheid, werd dan weer door 201 ziekenhuizen toegevoegd. Dit was boven de verwachting voor beide producten op dit punt van het jaar. Dit had de laatste twee dagen een positieve invloed op de koers (+25%) (Persbericht)
  • Bone Therapeutics heeft extra financiering bekomen onder de vorm van een lening van € 16 miljoen van de Europese Investeringsbank. Dit geld zal gebruikt worden om het platform verder te ontwikkelen en eventueel JTA-004 te commercialiseren (Persbericht)
  • Nanobiotix is een nieuwe fase 1 studie gestart om te evalueren of NBTXR3 ook kan ingezet worden in longkanker (Persbericht)

Orders:

  • Deze week waren er geen nieuwe orders.