Nieuwsbrief 5 september 2021

Beste zelfbeleggers,

De vakantiepauze was iets langer dan voorzien. Vanaf deze week sturen we weer de nieuwsbrief uit.

Nieuws:

  • Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos, heeft aangekondigd met pensioen te gaan. Hij blijft aan tot een vervanger gevonden is (Persbericht)
  • Biocartis heeft resultaten van het de eerste helft van 2021 bekend gemaakt. Het aantal verkochte cartridges is sterk gegroeid (+96% vergeleken met H1 2020) en 189 nieuwe Idylla’s werden geplaatst. Een cartridgegroei van 40% wordt nog altijd vooropgesteld op voorwaarde dat de gevolgen van de brand deze zomer opgelost raken, nl. heropstart van de ML2-lijn en dat alle reagentia beschikbaar zijn. Biocartis heeft momenteel €85 miljoen in kas (Persbericht)
  • Verder lanceerde Biocartis een cartridge waarmee in één enkele test SARS-CoV-2 (covid), griep en RSV getecteerd kunnen worden (Persbericht)
  • Bone Therapeutics kwam met slecht nieuws omtrent JTA-004. Dit is een viscosupplement om knieartrose te behandelen. Na 3 maanden bleek er geen verschil in pijnreductie te zijn tussen de behandelde groep en de placebogroep. Bone Therapeutics gaat nu verder focussen op zijn core-business: het ALLOB cell platform om complexe fracturen te genezen (Persbericht)

Orders:

  • Deze week waren er geen nieuwe orders.