Nieuwsbrief 6 februari 2022

Beste zelfbeleggers,

Hieronder vindt u onze laatste nieuwsbrief. 

Nieuws:

  • Inventiva maakte bekend dat het een mijlpaalbetaling van 4 miljoen euro ontving van zijn partner AbbVie. Dat volgt op de inclusie van de eerste patiënt met psoriasis in de lopende fase IIb klinische studie met cedirogant (ABBV-157)1, een agonist die gezamenlijk is ontdekt door Inventiva en AbbVie  voor de behandeling van auto-immuunziekten. Door de samenwerking met AbbVie is het voor  Inventiva mogelijkheid betalingen te ontvangen bij het bereiken van klinische, regelgevende en commerciële mijlpalen, evenals royalty’s op productverkopen. De meerjarige samenwerking  tussen de beide bedrijven dateert ondertussen al van 2012 en illustreert hiermee het vertrouwen en deugdelijk partnership (Persbericht)
  • Uniqure publiceerde de finale analyse na het eindigen van de fase 3 studie naar hemofilie. Na 18 maanden werd nogmaals het duurzame effect bewezen van een éénmalige gentherapie behandeling. Deze zorgt voor een significante daling in bloedingen vergeleken met de standaard profylactische behandeling (Persbericht)
  • Nanobiotix publiceerde pre-klinische data voor de combinatie van NBTXR3 en radiotherapie, anti-PD1 en anti-CTLA-4. De studie toonde aan dat de toevoeging van NBTXR3 aan deze therapie een positief effect had tegen primaire en secundaire tumoren (Persbericht)

Orders:

  • Geen nieuwe orders