Nieuwsbrief 7 februari 2021

Beste zelfbeleggers,

Deze week was Argenx bijna elke dag in het nieuws en wel altijd op een positieve manier.

In het begin van de week kwam het bericht dat Argenx een studie opstart naar een vierde indicatie voor hun belangrijkste middel efgartigimod (Snelbericht). De dag erna volgde dan een global offering van nieuwe aandelen waarbij in minder dan een etmaal ongeveer 1 miljard opgehaald werd (Persbericht). Dit geld zal gebruikt worden om de lancering van efgartigimod te financieren en doet de cash positie stijgen naar 3 miljard euro. Normaal daalt de koers na de uitgifte van nieuwe aandelen door verwatering, maar niet zo voor Argenx, de koers bleef stijgen en sloot tegen het einde van de week op 307 euro of +- 25% hoger vergeleken met maandag. Het bedrijf behoort nu de de top van de Europese biotech.

Op De Tijd zijn twee zeer interessante artikels te vinden:

  1. Over de drie mogelijke scenario’s nu voor Argenx: een overname, flop of groei tot biotechreus (De Tijd)
  2. Een portret over de CEO, Tim Van Hauwermeiren (De Tijd)

Nieuws

  • Idorsia had ook een mooie resultaten (Persbericht):
    • Positieve fase 3 resultaten voor daridorexant tegen slapeloosheid. Een NDA (New Drug Application) werd ingediend bij de Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond FDA.
    • Om de lancering van daridorexant te financieren is een kapitaalsverhoging doorgevoerd van 800 miljoen euro. Daardoor komt de totale cash positie uit op 1.1 miljard euro.
  • Mithra heeft een nieuwe CEO, de farma-veteraan Leon Van Rompay, nadat de vorige CEO een stap opzij moest zetten door betrokkenheid in een corruptieonderzoek (dat niet om Mithra draait voor alle duidelijkheid). (De Tijd)

Orders

  • Er zijn momenteel geen openstaande orders.