Nieuwsbrief 7 maart 2021

Beste zelfbeleggers,

Veel leesplezier met onze laatste nieuwsbrief.

Nieuws

 • Inventiva publiceerde jaarresultaten en een update van de pijplijn. De cijfers lagen in de lijn van de verwachting zonder enige verrassing. Het nettoverlies bedroeg € 33,6 miljoen in 2020, vergeleken met een verlies van € 30,2 miljoen in 2019. De netto kaspositie op 31 december 2021 kwam uit op €113 miljoen, voldoende om activiteiten tot eind 2022 te financieren. In haar 2020 update meldt Inventiva dat de volgende belangrijke mijlpalen worden verwacht:
  • Start van NATIV3 Fase III klinische studie voor de evaluatie van lanifibranor in NASH – gepland in de eerste helft van 2021. Door de trage werving van patiënten ten gevolge corona worden de finale resultaten pas verwacht in de tweede helft van 2024, wat aanzienlijk later is dan oorspronkelijk gepland. 
  • Voltooiing van de lopende Fase I klinische studie met cedirogant (ABBV-157) bij psoriasispatiënten. Dit wordt verwacht in het tweede kwartaal van 2021.
  • Strategie-update over de ontwikkeling van odiparcil, het middel tegen Mucopolysaccharidose VI (MPS VI), een zeldzame aangeboren erfelijke stofwisselingsziekte, is gepland in 2021.

Wij blijven observeren dat het voorlopig alleen dragen van de Fase III studie met Lanifibranor (zonder partner dus) niet leidt tot een verhoogde druk op de cashpositie en het verder uitlopen van de planning. (Persbericht)

 • Argenx meldde dat efgartigimod pas eind 2021 op de markt kan komen door een vertraging bij de FDA (Snelbericht). Ook werden de jaarresultaten gepubliceerd waaruit bleek dat de cash burn verdubbeld is. Dit is te verwachten zo dicht bij de lancering van een nieuw medicijn. Argenx heeft wel nog een ruime cashbuffer van 2.5 miljard euro (Persbericht).
 • Er was goed nieuws voor Galapagos. Uit tussentijdse resultaten van de veiligheidsstudie blijkt dat filgotinib geen impact heeft op de spermaconcentratie (Snelbericht).
 • Voor Abivax was er iets minder goed nieuws nu blijkt dat ABX464 niet effectief is voor de behandeling van covid-19 patiënten. Anderzijds was de behandeling wel veilig en werd het goed getolereerd. De uitkomst van deze studie heeft geen verdere impact op de hoofdindicatie van ABX464 in chronische inflammatoire ziektes zoals Ulceratieve colitis. (Snelbericht)

Orders

 • Er zijn momenteel geen openstaande orders.