Nieuwsbrief 7 november 2021

Beste zelfbeleggers,

Hieronder vindt u het nieuws van de voorbije week.

Nieuws:

  • Idorsia heeft deze week aangekondigd dat het een fase 3 studie zal opstarten met het product Cenerimod ter behandeling van de auto-immuunziekte lupus erythematosis (SLE) waar wereldwijd ongeveer 5 miljoen mensen aan lijden. De beslissing is genomen na een succesrijke fase 2b studie (met de naam CARE) op meer 400 personen, waarbij ook een dosis-afhankelijkheid van het product werd geëvalueerd. Zoals eerder al vermeld (zie bvb. Nieuwsbrief van 17/10/2021)  doet Idorsia onderzoek naar middelen tegen een 10-tal ziekten, Cerenimod is het vijfde product waarvoor Idorsia met het onderzoek de fase 3 heeft bereikt (Persbericht)
  • UniQure heeft goed nieuws gekregen van de onafhankelijke Data Safety Monitoring board ivm de fase 1/2 studie voor de behandeling van huntington’s disease. Na onderzoek van de veiligheidsdata van 4 patiënten in de cohorte met hogere dosering werd een positieve aanbeveling gegeven. Hierdoor kan de studie verder gaan en worden de volgende 12 patiënten gerekruteerd in deze cohorte (Persbericht)
  • Biontech viel vrijdag sterk terug (+-20%). Pfizer kwam met het nieuws dat ze aan een geneesmiddel tegen covid-19 werkt dat het risico op ziekenhuisopnames en overlijdens met 89% terugdringt. In dat geval is het vaccineren dus van minder belang (De Tijd)

Orders:

  • Deze week waren er geen nieuwe orders.