Nieuwsbrief 9 mei 2021

Beste zelfbeleggers,

Veel leesplezier met onze laatste nieuwsbrief.

Nieuws:

  • Deze week werd door onder andere de VS geopperd om de patenten voor de corona-vaccins vrij te geven. Dit had een impact op BioNTech, maar natuurlijk ook op de andere vaccinaandelen zoals Curevac en Moderna. Na de dip zijn de aandelen wel aan een herstel bezig (Snelbericht)
  • Galapagos, ons 3-sterren bedrijf, heeft zijn pijplijn herzien en daarmee een besparing verwezenlijkt van 150 miljoen euro. De bedoeling was zich opnieuw te oriĆ«nteren op de kerngebieden: ontsteking, fibrose en nierziekten. Door die besparing verlaagt ook de cash burn van 670 naar 580-620 miljoen euro. Het eerste kwartaal werd afgesloten met een kaspositie van 5,1 miljard euro. De herziening van de pijplijn wordt positief onthaald en BFIC blijft het vertrouwen houden in Galapagos (Persbericht)
  • Uniqure is een samenwerking aangegaan met CSL Behring voor de commercialisering van hun gentherapie tegen hemophilia B. Uniqure ontvangt midden mei een eerste betaling van $450 miljoen en kan nog tot $1.6 miljard ontvangen in milestones (Persbericht)
  • Biocartis gaat een nieuwe samenwerking aan met AstraZeneca om de beschikbaarheid van hun Idylla EGFR biomerker test uit te breiden naar patiĆ«nten met longkanker (Persbericht)

Orders:

  • Deze week waren er geen nieuwe orders.