Snelbericht – Acacia Pharma

Beste zelfbelegger,

Acacia Pharma, ons 1-ster Brits biotechbedrijf met hoofdnotering op de Brusselse beurs, heeft maandag aangekondigd zichzelf te verkopen aan zijn rivaal, het Amerikaans Eagle Pharmaceuticals.

Acacia Pharma had een tekort aan cash, die het nodig had om tegen 2025 break-even te halen. Na de vertraging bij de goedkeuring van Barhemsys in Amerika in februari 2020 en de uitbraak van corona met uitstel van medische ingrepen tot gevolg, is de verkoop
snel vertraagd. Barhemsys is immers een middel tegen misselijkheid na operaties of chemotherapie.
De aandeelhouders moeten er nog over beslissen, maar de drie grootste (met samen 48% van de aandelen) hebben er al mee ingestemd.

Dit is uiteraard minder goed nieuws voor het aandeel. We hebben dan ook beslist Acacia Pharma te verkopen.

Met vriendelijke groeten,
Uw BFIC-team

 

Disclaimer : De informatie steunt op betrouwbare bronnen en zorgvuldige analyse. De informatie is niet bedoeld als advies om bepaalde effecten of effectenproducten te kopen of te verkopen. In de biotech-sector, die nog geen winst maakt, beleggen is een hoog risico, maar biedt ook een mooi potentieel. Voldoende uitgebalanceerde lijnen zijn een must en dat is wat BFIC nastreeft bij de uitbouw van de modelportefeuille. BFIC kan geenszins aansprakelijk gesteld worden voor gederfde winst of verlies n.a.v. de verstrekte informatie of het gebruik ervan.