Is het mogelijk via jullie aandelen van de portfolio aan te kopen?

Wij proberen zelfbeleggers te motiveren en te inspireren om dit moeilijke terrein ook zonder angst te betreden, zij het voor een duidelijk beperkt deel van de portefeuille en met voldoende spreiding als basis van het risicobeheer.

Daarom verspreiden wij een modelportefeuille zodat deze begrippen heel wat concreter worden voor de geïnteresseerden. Dit model is het resultaat van echte transacties, met echt geld van een ruim multidisciplinair team. Het feit dat het om echte investeringen gaat is noodzakelijk om ‘de voeten bij de grond’ te houden en dus voorzichtig te zijn. Het streefdoel is: met de juiste systematiek tegelijk de referentie-index kloppen en de toegang tot deze maatschappelijk enorm belangrijke sector te promoten.

Wij bieden echter geen deelname voor externen aan, en al zouden we dit willen, dan nog is het binnen de huidige regelgeving helemaal niet haalbaar.

Hoe moet ik starten met beleggen in jullie portfolio

Je kan niet rechtstreeks in onze portfolio beleggen (zie de vraag hierboven) 

Om aandelen te kopen moet je eerst een account aanmaken bij een broker. Er zijn verschillende aanbieders met elk een eigen platform en eigen kosten.  Vanaf dat je een account hebt, kan je beginnen met aandelen aan te kopen en dus ook aandelen die deel uitmaken van onze portfolio.

Een aandeel noteert op bv Euronext Parijs (in het geval van DBV) en de Nasdaq. Waar raden jullie aan het te kopen?

Het is altijd interessant om op de hoofdmarkt (voor DBV is dit Parijs) te werken, voornamelijk vanwege de grote hoeveelheden.

Beide aandelen lopen bij altijd perfect parallel. Er is wel een prijsverschil wat komt van het koersverschil tussen USD en EUR, alsook van het feit dat op de Nasdaq geen aandelen maar certificaten worden verhandeld, de zogenaamde ADR’s of American Drawing Rights. 1 zo een certificaat vertegenwoordigt normaalgezien 1 aandeel. Er is ook altijd het dollarrisico waar je rekening mee moet houden als je op de Nasdaq handelt.

Kan ik lid worden van jullie team

Indien je interesse hebt om ons te vervoegen kan je ons contacteren via de knop onderaan deze pagina.